Filmajánló

Írta:  2017. június 21., szerda 13:26

Az alábbi filmeket ajánljuk megtekintésre:

Candy: Dan költő szeretne lenni, Candy pedig festő; elsöprő, szenvedélyes szerelmük a legnagyobb boldogság szabadságával ajándékozza meg őket. A fiú bevezeti a lányt a kábítószerek világába. Candy nem hajlandó szüleire hallgatni, egyre jobban sodródik a fiúval és erősödő drogfüggőségükkel. Egyre jobban lecsúsznak, először csak kölcsön kérnek, majd amit tudnak, elzálogosítanak. A lejtőn nincs megállás: a fiú lopni kezd, a lány pedig prostituáltként végzi. De amikor Candy teherbe esik, a két szerelmes a legfájdalmasabb szenvedésnek teszi ki magát, hogy megszabaduljon a heroin fogságától egy jobb élet reményében. (kép)

  


Christiane F: A tinédzser korú, hamvas Christiane Berlin külvárosában él anyjával, húgával meg a macskájával, és már elege van az egészből. Egyetlen vágya, hogy bejusson a Soundba, Európa legmodernebb diszkójába. Itt azután a nagy élmény helyett a züllés, a kallódó és "belőtt" fiatalok társasága várja. Detlevtől megkapja az első slukkot, s azután nincs megállás Christiane számára sem...

 

                             

 

Egy kosaras naplója: Egy srác igaz története aki megjárta a poklot és vissza is tért onnan. Jim Caroll költő volt és rockzenész, 1978-ban pedig könyvet írt történetéről, majd 1995-ben forgatókönyvet, melyeket ma is legelismertebb műveiként tartanak számon. Carroll gyerekként kezdett írni, mint ahogy minden mást is korán kezdett. Tizenkét évesen egy elit iskola élsportolója lett, tagja egy all-star kosárcsapatnak. Az utcai élet következményeként azonban rászokott a heroinra, kettős életet kezdett élni, melyet naplójában írt meg és ez lett a későbbi film alapja is.

                                                          


Félelem es reszketés Las Vegasban: 1971-ben járunk, az Egyesült Államokban, a kompromitációs botrányba keveredett Richard Nixon elnöksége és a hippi korszak idején. Raoul Duke, a sportriporter, megbízást kap a nevadai sivatagban megrendezett motorverseny tudósítására. Barátjával útnak indul, ám céljuk nem a sivatag lesz, hanem Las Vegas. A két férfi a kábítószerek és az alkohol összes létező fajtájával felszerelkezve vág neki a kalandnak, hogy megtalálja az amerikai álmot.

                                                                                                                                                                                                                                  


Férfiszenvedély: A maga korában forradalmian realista és erőteljes lélektani dráma a New York-i alkoholista író, Don egy napját mutatja be. Az egykor tehetséges írót már nem érdekli semmi más, csak az ital. Utolsó lehetősége, hogy megírja regényét az alkoholról és megrontott életéről. De vajon lesz-e ereje ehhez, vagy öngyilkosságba taszítja az ital?

                                            


Ha a férfi igazán szeret: Alice és Michael Green házassága mintaszerű. Azonban a romantikus felszín mögött ott lapul Alice szörnyű titka, amelyet nem csak családtagjai, hanem saját maga elől is rejteget. Ez a titok, mint egy időzített bomba, egyik pillanatról a másikra válságba sodorja Alice és Michael harmonikus házasságát, fenekestül felforgatja addigi életüket. De a családtagok egymás iránt érzett szeretete, elkötelezettsége és mindannyiuk lelkiereje lehetővé teszi, hogy a nagy robbanás után újra összeszedjék az apróra tört cserepeket és megpróbáljanak közösen szembenézni Alice problémájával.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


Half Nelson: Kábítószerfüggő tanár és perifériára szorult tanítvány. Van mit tanulniuk egymástól. Dan Dunne jó családból való, gondoskodó anyával megáldott, a végtelenségig magányos történelemtanár. Szinte érthetetlen, miért fordul a drog felé. Drey átlagos 13 éves, színes bőrű kamasz. Bátyja a sitten, anyja a megélhetésért dolgozik, apja ki tudja, merre jár. Az iskolában fut össze a két történet. Látszólag mindkettő élet rendben van, a körülmények mégis mást mutatnak. Drey rajtakapja tanárát, Dan pedig lelkiismeretfurdalása okán foglalkozni kezd a lánnyal. Először úgy gondolják, képesek megváltani a másikat, a kudarcok azonban kiábrándítóak. Cinkosságuk mégis képes enyhíteni mindkettőjük magányát.

                                                              


Isten városa: Rio de Janeiroban két különböző utat bejáró fiú története 15 éven át. Az egyikből fotós lesz, a másikból drogdíler. A film rövid történetek sorozatán keresztül mutatja be életútjukat, melyekből sokszor igen rövidre sikeredett sorsok rajzolódnak ki. Az Isten városa főszereplője nem egy személy, hanem egy hely. Az Isten városa egy hatvanas években elkezdett, szegényeknek épült lakótelep, amely a nyolcvanas évek elejére Rio de Janeiro egyik legveszélyesebb városrészévé vált.

                                        

 


Kamera által homályosan: A nem is olyan távoli jövőben a lakosság nagy része kábítószer-fogyasztó. A hatalom beépített titkos ügynökök segítségével próbálja az ellenőrzést fönntartani. Fredet megbízzák, hogy álljon rá Bob Arctor dílerre, aki életveszélyes drogot terjeszt. Ennek mellékhatásaként ugyanis az ember személyisége két, egymással ellentétes félre bomlik. Fred rájön, hogy Arctor valójában az ő alteregója és önmaga megfigyelése a technikai kérdéseken túl komoly pszichológiai kihívásokat is felvet.

 


Míg tart a bor és friss a rózsa: Joe Clay törekvő PR szakember. A lelkében dúló feszültséget néhány pohár itallal oldja esténként. A csinos titkárnőt, Kirstent a kezdeti ellenszenv után egy kellemes este során könnyedén az ujja köré csavarja, majd hamarosan feleségül is veszi. Joe egyre gyakrabban nyúl a pohárhoz, feleségétől pedig megköveteli, hogy vele igyon. Az alkohol lassan átveszi az uralmat életük felett, Kirsten pedig egy alkalommal részegen tüzet okoz a lakásban. Miután mindenük elveszett a nő apjához költöznek, hogy kertészkedéssel folytassák életüket és abbahagyják az ivást, az újrakezdés azonban nehezebb, mint gondolnák.

 

Nevem Joe: Joe alkoholista, de tíz hónapja egy kortyot sem iszik. Igyekszik tisztelni a törvényt, és normális életre vágyik: rendes melót szeretne, és persze barátnőt. Amikor épp összejön egy rokonszenves védőnővel, és élete végre egyenesbe fordulna, ismét beüt a ménkő. Egyik játékosa zűrös kábítószerügybe keveredett, és Joe, hogy mentse védencét, szembekerül a helyi drogmaffiával.

 

Rekviem egy álomért: Harry Goldfarb rendszeresen eladja anyja tévéjét. A pénz heroinra kell, a TV pedig azért jó üzlet, mert Harry anyja úgyis mindig visszavásárolja. Harry édesanyja mindent megtesz azért, hogy bekerülhessen kedvenc TV show-jába. Fanatikus fogyókúrába kezd, egy gyógyszer segítségével. Sara. fogyni kezd, feltöltődik, teli lesz energiával. Aztán elkezdődnek a hallucinációk... A gyógyszer gyakorlatilag ugyanolyan kemény drog, mint a heroin.

 

 

 

Szárazon: Kate és Charlie fiatal házasok, akiket a zene szeretete, a nevetés és a piálás köt össze. Nekik a sok sem elég, és még annál is többet bírnak, de a lány végül megelégeli a részeg életet. Megpróbál kijózanodni. Ám a józanságot nehezebb elviselni, mint azt Kate gondolta volna, és hirtelen egy csomó új problémával kell szembenéznie…

 

28 nap: Gwen imád bulizni, imád inni, és élvezi, ha forog körülötte a világ. Egy lopott limuzinnal egészen egy házfalig jut. Az ítélet: Gwennek egy hónapot kell eltöltenie ital és a barátja nélkül, elvonókúrán.

 

                                 

 

Kényszerleszállás: Whip Whitaker (Denzel Washington), a tapasztalt pilóta a csodával határos módon kényszerleszállást hajt végre gépével egy légikatasztrófát követően, és így megmenti csaknem az összes utasa életét. A baleset után Whipet hősként ünneplik, de ahogy egyre több részletre derül fény, egyre több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy igazából kinek vagy minek a hibája volt az, ami a repülőn történt.

                     

 

Megjelent: 1826 alkalommal

Online tanácsadás

skype letöltése számítógépre, vagy mobileszközre

skype-logo

LETÖLTÉSE

Útravaló

"Csak azt lehet szeretni, akit ismerünk, és csak azt lehet megismerni, akit szeretünk." És ez a két dolog egyszerre történik.